Hrvatska
Regija
Davis iznenadio Pipana na prvom treningu

Davis iznenadio Pipana na prvom treningu

Autor: Paulo Sarić

Zadrani s oporavljenim Marijom Littleom ulaze u sutrašnji susret.

Trebalo je to biti službeno predstavljanje najvećeg stranog imena koje je zaigralo za zadarski klub, no ispriječila se priroda. Glen Davis je, iscrpljen dugim putovanjem, skupio malu virozu te je ostao u hotelu pa će njegovo službeno predstavljanje morati pričekati neki drugi trenutak.

Stoga je najava utakmice s Cedevitom protekla bez najveće igračke zvijezde zadarskog sastava.

- Bili smo veoma tužni nakon poraza [od FMP-a] jer sam očekivao da ćemo odigrati malo bolje, da ćemo u važnim momentima biti malo odgovorniji i dobiti utakmicu u Beogradu. Liga je vrlo izjednačena i svaku šansu treba iskoristiti jer u protivnom upadaš u probleme. No, što je tu je. Trebamo što prije zaboraviti što je bilo i okrenuti se nadolazećim izazovima – osvrnuo se trener Aleš Pipan na početku konferencije za medije na otvaranje ABA lige i nastavio - sutra imamo popravni ispit. Cedevita je isto tako ranjena, možda još i više nego mi. Ali nas njihovi problemi ne interesiraju. Fokusirani smo na svoju igru kako bismo popravili greške koje smo pokazali i kako ih ne bismo ponovili.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Za razliku od Zadra, hrvatski je prvak već odigrao četiri službene utakmice, dvije u Superkupu ABA lige te po jednu u ligaškom dijelu regionalnog natjecanja i Eurokupu. Pritom su upisali tri poraza i samo jednu pobjedu. Upravo protiv Zadra. No, lošiji početak sezone 'Vitamina' nikog ne zavarava.

- Cedevita je sastavila odličnu ekipu i ima velike ambicije u svim takmičenjima. Morat ćemo odigrati puno bolje nego u Beogradu te s agresivnom i koncentriranom obranom prisiljavati njihove vanjske igrače na greške. Bitan će biti skok pod oba koša, a trebat ćemo i zaustaviti njihove centre da ne dominiraju kako su dominirali u Superkupu u Laktašima. Borbenost, želja i volja nisu upitni i jedva čekamo da utakmica počne da se iskupimo za poraz u Beogradu – rekao je slovenski stručnjak u najavi subotnjeg dvoboja.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako nije došao na predstavljanje radi manjih zdravstvenih problema, pitanje o fizičkom stanju Glena Davisa bilo je neizostavno.

- Iznenadio me. Izgleda bolje nego sam mislio. Odradio je skoro čitav trening i pokazao širok repertoar znanja. Bit će nam veliko pojačanje pod obručima, gdje smo inferiorni. Zna sve tajne ispod koša. Doduše, trebat će mu snaga i vrijeme da se uigra, no to će dobiti kroz trenažni proces – otkrio je 59-godišnji Slovenac koji će sutra na raspolaganju imati i oporavljenog Marija Littlea koji će protiv Cedevite upisati svoj debi u službenim utakmicama - Mario Little je OK. Odradio je sve treninge prošli tjedan te će biti u sastavu. To je velika stvar za nas. Jedan igrač više u rotaciji, igrač u kojega smo puno polagali i mislim da će pokazati da je pravo pojačanje – zaključio je Pipan.

Utakmica se igra u subotu u dvorani „Krešimir Ćosić“ s početkom u 17 sati, a iz zadarskog kluba odakle očekuju velik interes za sutrašnji dvoboj pozivaju sve gledatelje da što ranije dođu na Višnjik kako bi se izbjegle nepotrebne gužve.