Hrvatska
Regija
Badžim potpisao za Olimpiju

Badžim potpisao za Olimpiju

Autor: Paulo Sarić

Druga današnja pobjeda Slovenaca.

Nastavlja se osipanje Šibenika. Nakon što su klub službeno napustili Ive Ivanov, Miralem Halilović i Teo Petani danas je iz Šibenika otišao i jedan od onih na kojima se trebao graditi kadrom osiromašeni, ali talentom bogati Šibenik – Roko Badžim.

Kapetan hrvatske U-20 reprezentacije koji je potekli vikend pružio vrlo dobre predstave na pripremnom turniru u Dubrovniku potpisao je ugovor za Union Olimpiju, prenose službene stranice ljubljanskog kluba. Sin Živka Badžima vrlo je mlad dobio priliku u šibenskom klubu debitiravši već sa 16 godina. Od početka je uživao solidnu minutažu među seniorima, a pravi je bljesak doživio prošle sezone kada je uz Kristijana Krajinu bio najefikasniji igrač svoje momčadi. Ove godine su mu brojke ponešto pale, no sazrijevanje u njegovoj igri je bilo jasno vidljivo te su mnogi upravo u njemu vidjeli novog pokretača šibenskog kluba. Nažalost po sve kojima je narančasta boja u srcu, radi financijskih i organizacijskih problema koje je možda najbolje opisao bivši kapetan Šibenika kazavši da klub ne zna što će biti sutra, Badžim je po isteku ugovora napustio rodni grad. Nije tajna da je za njega bio zainteresiran KK Zadar, no taj nekoć velikan hrvatske košarke trenutno nije u stanju dovesti mlade i kvalitetne domaće igrače čak ni kada za njih ne treba platiti odštetu.

Badžim će karijeru nastaviti u redovima Union Olimpije koja je njegovim potpisom ispunila najavljeno da su dovođenjem Bojana Radulovića završili sa igračima koji imaju slovenske papire, te da se okreću inozemnim pojačanjima. Badžim koji je u netom završenoj sezoni prosječno bilježio 11.8 koševa, 3.8 skokova i 3.4 asistencije potpisao je ugovor na tri godine te će svoj igrački put nastaviti izvan Lijepe naše.

- Za mene je iznimna čast da sam dobio priliku zaigrati za tako ugledan klub kao što je Union Olimpija. Došao sam u klub koji daje priliku mladim igračima. Veselim se izazovu - kazao je bivši igrač GKK Šibenik za službene stranice Zmajčeka.