Time-out
Riki, znamo gdje si bio na proljeće 2017. i samo ozdravi nam ti!

Riki, znamo gdje si bio na proljeće 2017. i samo ozdravi nam ti!

Autor: Branko Tabak

Slavene izdrži!

Slaven Rimac zbog upale pluća nije bio uz svoju momčad na gostujućoj utakmici TOP 16 faze Eurokupa koju je Cedevita izgubila 105-70. Za Rimca i dijagnozu koju ima bio je to prenaporan put, a iz istih razloga preskočio je još jedno rusko putovanje odnosno susret sa Zenitom.

U međuvremenu je u dva dana vodio svoje dečke do dvije pobjede i to protiv Cibone u ABA ligi i Vrijednosnica Osijek u Kupu Krešimira Ćosića.

No, nije se šaliti s upalom pluća i treba ju 'odležati'.

Sluša li naputke liječnika Rimac bi trebao biti doma, poznajući njegovu strast za košarkom pojavit će se na prvom treningu Cedevite po povratku iz Rusije. Riki najbolje zna gdje će biti sutra, a mi znamo gdje je bio na proljeće 2017.

Pripremajući tekstove za nadolazeći Peti košarkaški turnir veterana Zadar Masters 2019 (22.-24.ožujka) i istražujući našu foto arhivu pronašli smo nekoliko fotografija Slavena Rimca sa zadarskog Mastersa 2017. godine.

Turnir je odigran od 31. ožujka do 2. travnja 2017. godine. Slaven Rimac je nastupio ze ekipu Enikona koja je u kategoriji M35 zauzela drugo mjesto iza KK Pet bunara i to s istim omjerom pobjeda i poraza (3-1), ali su Zadrani bili bolji u međusobnom ogledu.

M35 Zadar Masters 2017.docx

Slaven Rimac je u četiri utakmice zabio 78 poena, dakle gotovo 20 po utakmici, a kao što je poznato četvrtina na veteranskim turnirima ne traje 10 već 8 minuta.

Naravno, bio je najbolji strijelac u ovoj kategoriji dok je za MVP igrača proglašen Ivan Zrilić.

Jasno je da Rimac zbog obveza s Cedevitom koja ima visoko postavljene ciljeve ove sezone neće moći biti dijelom Zadar Mastersa 2019, ali ako se ukaže neka rupa u rasporedu bilo bi ga lijepo ponovno vidjeti na Višnjiku kako zabija trice i prodaje finte. Mlađi igrači imaju štošta za naučiti od kolega veterana i mjesto im je na tribinama ovakvih natjecanja.

Riki, znamo gdje si bio na proljeće 2017 i samo ozdravi nam ti!