Hrvatska
Zadrani imaju recept za pobjedu u derbiju. Brza košarka i momčadska igra za četvrti trijumf

Zadrani imaju recept za pobjedu u derbiju. Brza košarka i momčadska igra za četvrti trijumf

Autor: Paulo Sarić

Koliko će ekipa imati savršen učinak nakon vikenda?

Nakon početnog poraza u Dubrovniku, KK Sonik Puntamika zaredao je s tri pobjede, od čega dvije gostujuće, te se pred večerašnji dvoboj petog kola nalazi na diobi trećeg mjesta Prve muške lige zajedno s drugim zadarskim klubom KK Jazine Arbanasi. Momčad Šime Kraljevića povezala je pobjede protiv Universitasa, Ribole Kaštela i Kvarnera 2010 te u dobrom raspoloženju očekuje ogled s Agrodalmom. Zagrepčani su uz Dubravu jedina neporažena momčad lige, pa se može reći da se u Jazinama večeras igra – derbi.

- Upoznati smo s njihovim utakmicama i kako su odigrali u prva četiri kola. Znamo da su u dosta tih susreta gubili dobar dio utakmice, da bi na kraju uspjeli izvući pobjedu. Sigurno se ne radi o bezazlenoj ekipi, ali smatram da se na domaćem parketu nikoga ne bismo smjeli bojati i da smo u Jazinama favoriti protiv svih – rekao je u najavi današnjeg dvoboja kapetan Sonik Puntamike Dino Palčić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ekipa koju s klupe vodi Joško Garma ovo je ljeto ostala bez nekoliko igrača, ali je okupila sastav koji se može ravnopravno 'potući' s najboljima što je pokazala i na samom otvaranju prvenstva.

- Baran i Dorian Ribarić su im najbolji igrači koji drže konce cijele momčadi. Baran je prošlu utakmicu bio posebno efikasan što ni ne čudi znajući da se radi o 'all-around' igraču koju može igrati i licem i leđima prema košu te je bez sumnje jedan od motora Agrodalma. Uostalom, i lani su pokazali da su ozbiljna momčad te su cijelo vrijeme bili u vrhu tablice i umalo ušli u HT Premijer ligu. Svjestan sam da nas ne očekuje lagana utakmica, ali na domaćem smo terenu favoriti protiv svake ekipe – dodao je 28-godišnji Zadranin.

Puntamičani u večerašnji ogled ulaze u gotovo kompletnom sastavu, znajući da je visoki Josip Ceranja već neko vrijeme odsutan radi ozljede koljena…

- Svi redovno treniramo osim Ceranje koji je prije nekoliko dana operirao meniskus i trebao bi se vratiti do Nove godine. Naravno da nam njegov izostanak puno znači, pogotovo imajući u vidu partije koje je pružao prošle sezone, kao i činjenicu da je najviši igrač momčadi. No, i bez njega smo dovoljno dobro pokriveni pod obručima jer nam i visoka krila mogu igrati na tim pozicijama što nam otvara neke dodatne mogućnosti. Možemo igrati bržu košarku, šutem otvarati reket i na drugi način napadati protivnika. Uostalom, kao što smo i pokazali u Kaštelima i Rijeci gdje smo odigrali dvije dobre utakmice i protivnike lomili upravo ritmom. Ako odradimo svoje kako znamo, ako se budemo držali principa koje nam je ugradio trener i odigramo prepoznatljivo vjerujem da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Upravo će Palčić biti jedna od glavnih uzdanica Sonika večeras. Iskusni je razigravač dobro krenuo u sezonu, no dojam je da iz kola u kolo igra sve bolje, što je i potvrdio prošli vikend u Rijeci kada je s 20 koševa i sedam asistencija pomogao svojoj momčadi doći do vrijedne gostujuće pobjede.

- Kako sezona odmiče tako se i cijela ekipa diže, ne samo ja. Igramo sve bolje i bolje i mislim da je to rezultat kvalitetnih partija mojih suigrača. Jedan se put otvori meni, drugi put Teu, treći put centrima… a to sve dolazi od momčadske igre. Zadovoljan sam svojim partijama, ali prije svega igrama cijele momčad i nadam se da će to iz kola u kolo ići samo na bolje – zaključio je Palčić.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 19 sati u dvorani Jazine.