Hrvatska
Regija
Debi novih dresova, ali ne i Littlea?

Debi novih dresova, ali ne i Littlea?

Autor: Paulo Sarić

Zna se u kojim će dresovima istrčati Zadrani, ali ne i u kojem sastavu.

KK Zadar večeras otvara ligaški dio regionalne sezone. Prvi protivnik košarkašima Aleša Pipana bit će beogradski FMP, momčad koja je u odnosu na prošlu sezonu promijenila velik broj igrača i koju muče problemi s ozljedama. No, ni Zadrani koji su tijekom noći dobili pozitivan odgovor novog centra nisu bez briga.

Ovosezonsko pojačanje Mario Little prošli tjedan nije trenirao s momčadi te je njegov nastup uz dvorani Železnik i dalje upitan. Ipak, Dalmatince ne napušta optimizam.

- U Beograd idemo pružiti borbenu utakmicu. Vjerujem da se, uz pravi pristup od početka do kraja utakmice, u Zadar možemo vratiti s pobjedom. FMP je dobra momčad s dosta mladih igrača i sigurno nam neće biti lako. Nama je još uvijek upitan nastup Littlea, ali sam uvjeren da će svi koji istrče na parket dati maksimalan angažman da sezonu otvorimo pobjedom – rekao je Lovre Bašić u najavi dvoboja.

Današnji će susret ujedno biti i prvi u kojem će hrvatski sastav nastupiti u novim dresovima koje s prednje strane krasi vizura crkve sv. Donata, jednog od najprepoznatljivijih simbola grada. Ne treba ni sumnjati da će novi dresovi biti veliki uspjeh među navijačima koji su već godinama svoje ljubimce gledali u (pre)generičkim izdanjima.

FOTO: KK Zadar - Instagram

Uspjeh će biti tim veći ako se Zadrani iz Beograda vrate s pobjedom. Tek drugom gostujućom protiv FMP-a. Prvu su upisali davne 2007. godine kada je Shamell Stallworth s 30 poena zatrpao koš srbijanske momčadi.

- Dobro smo trenirali i vjerujem da možemo odigrati pravu i borbenu utakmicu. FMP je ostao bez cijele prve petorke, ali je doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja te će zasigurno biti težak suparnik. Moramo vjerovati u pobjedu i ako pružimo sve od sebe vjerujem da se iz Beograda možemo vratiti s bodovima – uvjeren je Kristijan Krajina.

Utakmica se igra večeras u Košarkaškoj dvorani FMP Železnik s početkom u 18 sati.