Hrvatska
Mornari se kriju iza Gorice

Mornari se kriju iza Gorice

Autor: Paulo Sarić

Momčad Aleša Pipana narednih dana očekuju dva vrlo bitna susreta.

KK Zadar nije dobro ušao u sezonu. Samo jedna pobjeda u šest službenih utakmica plus „situacija“ s Glenom Davisom vrlo su brzo bacili sjenu na sve dobro napravljeno prošle sezone. A u temperamentnoj, često i pretemperamentnoj, sredini poput zadarske takve stvari teško prolaze. Osjetio je to na svojoj koži i trener Aleš Pipan koji je već u trećem kolu regionalne lige, i to u svom rodnom gradu, morao slušati povike koji ga tjeraju s klupe.

- Sezona je tek počela. Izgubili smo tri utakmice, no realno još nemamo kiks u ABA ligi te nam one glavne utakmice tek dolaze. Imamo kratku klupu i to ostavlja svoj traga na rezultatu – izjavio je tom prilikom slovenski stručnjak kojeg uzvici s tribina nisu previše dirnuli – u Zadru nije lako biti trener jer uvijek postoji pritisak. Kad se gubi onda uvijek ima nezadovoljnih… Opaske iz publike su normalne u ovom sportu, a na mene se može derati tko god hoće. Ja sam ionako već imun na sve to.

Zanimljivo, Zadrani ni lani nisu dobro krenuli u sezonu. Superkup tada nisu igrali, no ABA ligu su otvorili samo s jednom pobjedom u prvih šest kola. Gostujućom, teško izborenom, u Skopju. Tadašnji je trener Aramis Naglić nakon domaćeg trijumfa protiv Igokee govorio kako mu je posebno drago što je slavio jer će imati priliku voditi momčad u Jazinama. Čekalo ga je, naime, gostovanje protiv istoimenog protivnika u 'Hramu košarke', dvorani u kojoj je odigrao posljednju utakmicu dugogodišnje karijere.

Današnja situacija u dalmatinskom klubu ima određenih poveznica s prošlosezonskom. Jedna pobjeda u šest utakmica doduše nije ostvarena u ABA ligi već u domaćem prvenstvu, a od Zaboka se, za razliku od lani, izgubilo. No, oba su trenera dugo čekala da se momčad kompletira. Joshua Bostic prošle je sezone debitirao upravo protiv spomenutog Zaboka 21. listopada, a ove će godine svoj premijerni nastup u zadarskom dresu istoga datuma upisati dugoočekivani centar William Magarity.

FOTO: Aleš Fevzer - KK Petrol Olimpija

No, prije toga Zadrane čeka prvi domaći ispit u HT Premijer ligi. Na Višnjik dolazi Gorica klub koji s klupe vodi pomoćni trener hrvatske reprezentacije i nekadašnji igrač Zagreba, Cibone, ali i Zadra – Josip Sesar.

Dalmatinci su, bez sumnje, veliki favoriti, a pobjeda je „unaprijed upisana“. Takve su situacije posebno opasne, ali s obzirom na ulog – opuštanja ne bi smjelo biti.

- Ne bježimo od uloge favorita protiv Gorice, ali smo svjesni da i najmanje opuštanje s naše strane može biti kažnjeno. Svakako moramo podignuti razinu igre u odnosu na prošle utakmice, pogotovo u obrani. Nadam se da ćemo pobjedom protiv Gorice podignuti razinu samopouzdanja pred važan abaligaški ogled s Mornarom – rekao je u najavi utakmice ponajbolji igrač zadarskog sastava Luka Božić.

Zadrani većih problema s ozljedama nemaju te bi u punom sastavu trebali istrčati na parket dvorane „Krešimir Ćosić“ u potrazi za prvim domaćim trijumfom sezone.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 17 sati.