Hrvatska
Regija
Trener Mornara otkrio ključ pobjede i poslao poruku koja će razveseliti Zadrane

Trener Mornara otkrio ključ pobjede i poslao poruku koja će razveseliti Zadrane

Autor: Paulo Sarić

Igranje u Zadru ekipi Mornara predstavlja posebno zadovoljstvo.

Tri poraza u prva tri kola ABA lige, u kombinaciji s promjenom pravila u regionalnom natjecanju koja uvodi novitet da pretposljednja momčad razigrava za ostanak, stavljali su veliki pritisak na Zadrane pred početak susreta s Mornarom.

Gostujući je trener u najavi utakmice spomenuo da domaći teren možda i ne bude prednost za KK Zadar, ali serija 9-0 kojom su domaćini otvorili susret odagnala je te strahove. Psihičke blokade nije bilo. Makar ne na početku. Što se dogodilo u nastavku pitanje je za dublju analizu…

- Sinoć me novinar pitao kome će biti teže.Teško je igrati kada morate pobijediti, a Zadar je morao. I to se vidjelo. Čim smo došli u egal počela se vidjeti nervoza u domaćim redovima. Ja cijenim ovu momčad Zadra i mislim da rezultati ne nose pravu sliku jer je ovo jako dobra ekipa koja ima nekoliko jako dobrih igrača i dobro je pokrivena i na unutrašnjim i na vanjskim pozicijama. No, kada krenu porazi gubi se samopouzdanje - rekao je trener crnogorskog prvaka Mihailo Pavićević nakon jučerašnje utakmice.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nije tajna da iskusni strateg slatkorječivo govori o Zadru. Kao i prošle, Pavićević je i ove sezone biranim riječima govorio o svom suparniku. Kao i prošle, i ove je – slavio.

- Uvijek kada gostujemo u Zadru imamo specifičan osjećaj. Zadovoljstvo je igrati ovdje. Kada ulazite u dvoranu koja nosi ime Krešimira Ćosića ne možete ostati mirni. Pokušao sam to objasniti i svojim igračima kako bih ih dodatno motivirao. Zahvalio bih se domaćinu, kao i navijačima Zadra koji nas korektno dočekuju te se nadam da ćemo im na isti način uzvratiti u Baru – dodao je iskusni Crnogorac osvrnuvši se na sama događanja na parketu - krenuli smo dosta konfuzno što je domaćin odmah kaznio. Primili smo 27 poena u prvoj četvrtini, no već u drugoj dionici smo došli do našeg plana igre - da pokušamo eliminirati lake poene iz reketa i ofenzivni skok domaćina. Kasnije je proradila i naša dalekometna paljba. Mi smo takva ekipa, tako slažemo momčad… Antabia Waller je preuzeo sve u svoje ruke i odigrao fantastičnu utakmicu, a u nastavku smo znali točno što hoćemo, kako napadati i kako koristiti njihovu obranu picka. Momci su odigrali sjajno i ja im čestitam na pobjedi.

Nije Pavićević prvi suparnički trener koji svoju taktiku slaže na korištenju propusta u obrani picka od strane Zadra, a nije ni prvi koji otvoreno govori o tome… No, kako je rekao domaći strateg Aleš Pipanpick nije jedini problem zadarske momčadi.

Iskusni je trener Mornara za kraj poslao poruku koja će razveseliti Zadrane.

-Od srca vam želim da se brzo vratite i dođete do željene igre i rezultata.